Arvonta

Arvonta järjestetään aiemmista tiedoista poiketen torstaina 26.5. klo 19.00. Arpalipukkeet lähetetään sähköpostitse tai Facebook Messengerin välityksellä kaikille osallistuneille keskiviikon 25.5. aikana.

Palkinnot

PÄÄPALKINTO

”Luonnonvoima”, 50x100cm, öljyt kankaalle

Luonnonvoima

Palkinto Palkinnosta Tekijöistä ja lahjoittajajista
Luonnonvoima ”Luonnonvoima”, 50x100cm, öljyt kankaalle

”Luonnonvoima – teoksessa olen halunnut esittää sudet symbioosissa ympäröivän metsän kanssa. Sudet ovat olellinen osa luontoa, vaikka päälleppäin ne voivat näyttäytyä armottomina petoina. On todettu että jos sudet hävitetään alueelta, niin luonnon monimuotoisuus ja terveys kärsii seurauksena. Tarvimme tietoa ja koulutusta nähdäksemme asiat useammista näkökulmista. Teoksen voi ajatella kuvastavan mm. yhteistyötä, leikkimielisyyttä ja ympäristöön sopeutumista. Katsojasta riippuen se voi olla myös kuvaus sisäisestä kesyyntymättömästä ja luovasta puolesta, tai vaikka vain kaunis kuva jossa silmä lepää.”

Joni Aikio (s.1986) tunnetaan parhaiten esittävää ja abstraktia ilmaisua yhdistelevistä villieläin -aiheisista öljyvärimaalauksista. Häntä kiehtoo se tapa, miten eläimet sulautuvat luontoon ja mitä voimme niiltä oppia. Saamelaisjuuret synnyttävät vahvan kaipuun luontoyhteyteen, jota hän pyrkii taiteellaan vahvistamaan ja lisäämään. Aikio on ammatiltaan luokanopettaja ja on opettanut myös öljyvärimaalausta.

Tästä Jonin galleriaan

Lahjoittajat:

Marko Koskinen on toiminut katulapsitoiminnan kehittäjänä ja päärahoittajana vuodesta 2016. Marko on suunnitellut yhteistyössä paikallisen STEP-järjestön kanssa Pakistanin katulapsikoulujen toimintamallin. Vuodesta 2019 alkaen Marko on järjestänyt päärahoituksen myös Tansanian esikoululle/lastenkodille. Markolla on laaja kansainvälinen kontaktiverkosto, jonka kautta yhteistyökumppanit on saatu.

Joni Aikio on koulutukseltaan luokanopettaja ja heikossa asemassa olevien lasten tukeminen on hänen sydäntään lähellä. Joni suostui luopumaan maalauksesta poikkeuksellisen edulliseen hintaan.

Huom! Kaikki aiemmissä keräyksissä mukana olleet ovat myös mukana maalauksen ja muiden palkintojen arvonnassa.

 

Pedagoginen tuki perusopetuksessa ja toisella asteella
VIHDOIN PEDAGOGISEN TUEN KÄSIKIRJA PERUSOPETUKSEEN JA  TOISELLE ASTEELLE ?

 • Kiinnostaako erityispedagogiikka?
 • Miten tehdään laadukas pedagoginen suunnitelma ?
 • Miten se viedään käytäntöön arjen työkaluksi?
 • Mistä merkeistä tunnistat  oppilaan ja opiskelijan tuen tarpeen?
 • Miten huomioidaan elokuussa voimaantuleva laajennettu oppivelvollisuus?
 • Miten vahvuusperustainen pedagoginen tukeminen toteutetaan?
 • Miten tuen asiat hoidetaan laadukkaasti nivelvaiheessa?

Linkki kirjan esittelysivulle

Erja Sandberg, KT Erityispedagogi

Kasvatustieteen tohtori, erityispedagogi, rehtorinpätevyys, tietokirjailija, ADHD-asiantuntija, ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja neuropsykiatrinen valmentaja.

Erja on julkaissut lukuisia kirjoja ja opetusta tukevia oheismateriaaleja. Erjan monipuolinen kokemus ja koulutus takaavat vahvaan asiantuntijuuteen perustuvan sisällön, josta voi ammentaa ideoita ja inspiraatiota omaan työhönsä.

Lahjoittaja on kirjailija itse.

KUKOISTAVA KASVATUS  on ainutlaatuinen käsikirja positiivisen pedagogiikan, laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen ja ratkaisukeskeisen valmennuksen voimasta kasvatustyössä.

Tässä uraa-uurtavassa ja kansainvälisestikin ainutlaatuisessa positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirjassa tiede ja tieto kohtaavat käytännön kasvatus- ja opetusmenetelmät.

Kirja on syvällinen ja perusteellinen hyvinvointiopetuksen käsikirja, joka tuo laajaa ymmärrystä hyvinvoinnin edistämiseen ja opettamiseen. Kirjan vahva tutkimuksellinen perusta nojaa positiivisen psykologian, positiivisen pedagogiikan ja ratkaisukeskeisyyden teorioihin ja käytäntöön. Kirja sisältää innostavia harjoitteita kaiken ikäisille lapsille ja nuorille. Kirja ei ole vain teoreettinen menetelmäopas, vaan syvällinen ja viisas käsikirja, jonka tavoitteena on auttaa jokaista lasta ja nuorta kukoistamaan niin koulussa kuin elämässä.

Siirry tästä kirjan esittelysivulle

Viivi Pentikäinen on työskennellyt koko aikuisikänsä valmennus- ja koulutusalalla hyvinvointiaiheiden ja positiivisen psykologian parissa. Viivi työskenteli työuransa kymmenen ensimmäistä vuotta äitinsä Marika Borgin perustamassa Elämäntaidon Valmennusakatemiassa, jossa Viivi toimi sekä työhyvinvointikouluttajana ja valmentajana että ratkaisukeskeisen valmennuksen opettajana. Viivi on perehtynyt positiiviseen psykologiaan, hyvinvointitutkimukseen ja ratkaisukeskeiseen valmennukseen vuosien aikana lukuisissa koulutuksissa sekä opiskellut positiivista psykologiaa sekä Helsingin yliopistossa että University of East Londonin MSc Applied Positive Psychology & Coaching Psychology – maisteriohjelmassa.

Pauliina Avola on tutustunut positiivisen psykologian tutkimuksiin jo 2000-luvun alusta saakka, ja aina suuntauksen syntymästä alkaen tutkinut uutta tutkimustietoa positiivisen psykologian tutkimuskentältä. Pauliina on lisäksi opiskellut positiivista psykologiaa Suomessa Elämäntaidon valmennusakatemiassa, jossa on järjestetty ensimmäiset laajat positiiviseen psykologiaan pohjautuvat valmennuskoulutukset. Opintojaan positiivisesta psykologiasta Pauliina on lisäksi syventänyt psykologian opintojaksoilla niin suomalaisissa kuin ulkomaalaisissakin yliopistoissa.

Lahjoittaja: Viivi Pentikäinen

Siirry tästä tekijöiden esittelysivulle

Intuitio3

Intuition näkökulmasta ei ole mahdottomia ongelmia

Ongelmien keskellä ratkaisua ei aina näe. Mutta intuition avulla syntyy parhaimmillaan päätöksenteon ohituskaistoja, ennennäkemättömiä oivalluksia ja radikaaleja innovaatioita.

Intuition tietoisessa hyödyntämisessä ei ole mitään mystistä, saati yliluonnollista. Kirjassa kerrotaan, miksi ja miten intuition käyttöä kannattaa harjoitella.

Asta Raami, taiteen tohtori, väitteli intuition käytöstä ja kehittämisestä Aalto-yliopistossa 2015. Astan uusin teos INTUITIO3 käsittelee intuition potentiaalia mahdottomilta vaikuttavien ongelmien ratkaisussa.

Ihmeet ovat ratkaisuja joiden logiikka on piilossa. Ja kun intuition tuoma tieto ei toimi näkyvän logiikan ulottuvissa, logiikasta ei yksinkertaisesti ole apuvälineeksi. Päättely voi kuljettaa meidät vain tiettyyn pisteeseen saakka – siihen asti mihin tosiasiat riittävät.

Intuition näkökulmasta mahdottomia ongelmia ei ole. On vain kyvyttömyyttä nähdä ratkaisuja. Läpi historian maailmassa on elänyt ihmisiä, jotka ovat osanneet ratkaista mahdottomalta vaikuttavaa. Näiden keksijöiden, nobelistien ja luovien nerojen ajattelua on tutkittu ja he ovat itse kertoneet, miten ovat kyenneet näkemään ja luomaan radikaalia uutta. Keskeisenä menetelmänä on taito hyödyntää intuitiota.

Lahjoittaja on kirjailija itse

Siirry tästä kirjailijan esittelysivulle

 

Maalaus

Akryyli, canvasmaalattu, 65×65

Eija Muuronen

eija.muuronen@gmail.com

Lahjoittaja on taiteilija itse

 

Sanataikoja ja lukuloitsuja
– 150 Peppu irti penkistä -ideaa esi- ja alkuopetukseenPeppu irti penkistä -tehtävien taustalla on ajatus liikunnan ja toiminnallisuuden lisäämisestä koulupäivään. Lasten oppimismotivaatio lisääntyy erilaisten pelien sekä leikkien avulla, ja samalla oppiminen tapahtuu kuin huomaamatta. Erilaisia toimintatapoja sisältävät tehtävät takaavat ikimuistoisia oppimishetkiä koulun pienimmille. Tämä on kirja täynnä ideoiden ilotulitusta!Linkki kustantajan sivulleHuom! Kirja julkaistaan 4.8.2021, jonkä jälkeen kirja postitetaan voittajalle.
Sari Salo on palkittu luokanopettaja, joka on tunnettu huippusuositusta Peppu irti penkistä -opetusmenetelmästään. Salo on jo vuosia auttanut opettajia sosiaalisessa mediassa jakamalla omia kekseliäitä vinkkejään innostavampaan oppimiseen. Lisäksi hän on suosittu toiminnallisten menetelmien kouluttaja.

Lahjoittaja on kirjailija itse. Lahjaan sisältyy kirjailijan omistuskirjoitus.

 

Flipped learning – Käänteinen oppiminen

Käänteisen oppimisen perusta on vahvasti käytännössä. Siinä korostuvat inhimillinen lähestyminen oppimiseen ja oppilaan vapaus oppia. Käänteisessä oppimisessa opettajalla on enemmän aikaa kohdata oppilas yksilönä ja oppilaalla on mahdollisuus käyttää opettajan tietotaitoa väylänä omaan motivoitumiseensa.

Linkki kustantajan sivulle

Marika Toivola on suomalaisen käänteisen oppimisen ja arvioinnin pioneeriopettaja ja tutkija. Hänen aiempiin julkaisuihinsa kuuluu mm. käänteistä oppimista käsittelevä teos Flipped Learning — Käänteinen oppiminen (2017). Toivola on myös vuoden 2019 matemaattisten aineiden opettaja.

Pekka Peura on käänteisen oppimisen urauurtaja erityisesti matematiikan opettamisessa. Hän on myös lanseerannut suurta suosiota saanutta DragonBox -matematiikkaohjelmistoa.

Markus Humaloja on tullut tunnetuksi oppitunnittoman opetuksen kehittäjänä Veromiehen koululla, Vantaalla. Markus on esiintynyt lukuisissa haastatteluissa ja artikkeleissa ja on vahva käänteisen oppimisen puolestapuhuja.

Lue artikkeli Markuksen luokasta

Kirjan lahjoittaja on Marika Toivola.

 

Korona-ajan Decamerone (2 kpl), toim. Anne Herrala

Korona-ajan Decamerone on 100 tarinan kokoelma koronakeväältä 2020. Tarinoita on 10 eri teemasta, 51 kirjoittajan tekeminä. Jokaisella heillä oli halu kertoa tarinoita, jakaa muille pieni pala itseään ja tapaansa nähdä maailmaa. Poikkeusolot ovat nostaneet esiin monenlaisia fiktiivisiä tarinoita, mutta myös omakohtaisia kipeitä muistoja.

Tarinoiden joukossa on läkähdyttävää riemua, herkkyyttä sekä pelkoa tuntemattoman uhkan edessä. Johdantoja teemoihin ovat kirjoittaneet Anitta Ahonen/ Erilainen, normaali arki, Paulina Ahokas/yhteisöllisyys, Hannu Lauerma / Rakkaus, Rosa Meriläinen / Vapaus, Nina Mikkonen / Selviytyminen, Markku Ojanen / Pysähtyminen, Kati Outinen / Epävarmuus, Panu Rajala/ Itsekkyys ja ahneus, Simo Routarinne / Häpeä ja Esko Valtaoja / Tulevaisuus.

Linkki kustantajan sivulle

Teoksen lahjoittaa Draamatyö, joka  on teatteri- ja draamaopetuksen materiaaleihin erikoistunut pienkustantamo.
Vapaavalintainen kehystetty printti Joni Aikion maalauksista.

 

Joni Aikio (s.1986) tunnetaan parhaiten esittävää ja abstraktia ilmaisua yhdistelevistä villieläin -aiheisista öljyvärimaalauksista. Häntä kiehtoo se tapa, miten eläimet sulautuvat luontoon ja mitä voimme niiltä oppia. Saamelaisjuuret synnyttävät vahvan kaipuun luontoyhteyteen, jota hän pyrkii taiteellaan vahvistamaan ja lisäämään. Aikio on ammatiltaan luokanopettaja ja on opettanut myös öljyvärimaalausta.
Tästä Jonin galleriaan
Marko Koskinen (kts. ed.)

Haluan tällä lahjoituksella tukea Jonin työtä taiteilijana ja luonnon ja inhimillisyyden puolestapuhujana.

Arvonnan järjestäminen

 • Jokainen 5 euron lahjoitus oikeuttaa yhteen arpalipukkeeseen.
 • Jokaiselle lahjoittajalle lähetetään sähköpostitse arpanumerot ennen arvontaa. Mikäli et saa arpanumeroita perjantaina 20.5.2022, ota yhteyttä Marko Koskiseen, Whatsapp: +358 50 438 6658. Muista tarkistaa roskapostilaatikko.
 • Aikatauluhaasteiden vuoksi arvonta siirtyi vielä kerran ja järjestetään aiemmista tiedoista poiketen torstaina 26.5. klo 19.00.
 • Voittajille ilmoitetaan voitoista keskiviikkona 25.5.2022. aikana sähköpostitse tai Facebook Messengerin kautta.
 • Arvonta suoritetaan suorassa Zoom-tapaamisessa, johon voi osallistua arpalipukkeista tiedottavassa sähköpostissa olevan linkin kautta.
 • Arvonta suoritetaan perinteisellä korista nostamisella, joka näytetään suorana Zoom-tapaamisessa.